23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ : «Δεν θα επιτρέψουμε απολύσεις στην ΕΥΔΑΠ»

Συγκέντρωση Συλλόγου Προσωπικού: Ομόφωνα. «Δεν θα επιτρέψουμε απολύσεις στην ΕΥΔΑΠ»

η μονιμοποίηση τους είναι καθαρά πολιτική απόφαση ούτε του ΑΣΣΕΠ ούτε του Αρείου Πάγου ούτε κανενός υπηρεσιακού παράγοντα είναι πολιτική και όπως βρίσκουν τρόπο να δίνουν λύσεις σε άλλα θέματα να βρουν και για τις 23 οικογένειες.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/10 το μεσημέρι στο κτίριο του Περισσού η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε το ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού για την ενημέρωση του προσωπικού για τις τρέχοντες εξελίξεις και την υπόθεση των 23 συναδέλφων υδρονομέων.


Στη Συνέλευση παραβρέθηκαν δεκάδες συνάδελφοι μέλη και μη του Συλλόγου, αλλά ο αριθμός των μελών του συλλόγου δεν ήταν αρκετός για να υπάρχει απαρτία και να ληφθούν αποφάσεις, οπότε η συνέλευση εξελίχθηκε σε ανοιχτή συγκέντρωση όλου του προσωπικού.

Το θέμα που εκ των πραγμάτων κυριάρχησε ήταν οι εργασιακές σχέσεις στην ΕΥΔΑΠ και η εκδίκαση στις 19 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου των «23 Υδρονομέων» της ΕΥΔΑΠ, οι οποίοι κινδυνεύουν με απόλυση αν η απόφαση είναι αρνητική.

Ομόφωνα οι παρευρισκόμενοι, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των 23 συναδέλφων υδρονομέων, (που ήταν παρόντες στη Συνέλευση και τοποθετήθηκαν εκφράζοντας την αγωνία τους), κατέληξαν σε απόφαση της συγκέντρωσης, οτι επ ουδενί οι συνάδελφοι δεν πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους και η διοίκηση είναι υπεύθυνη και υποχρεωμένη να βρεί λύση για την παραμονή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου στην ΕΥΔΑΠ.

Αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης συμπαράστασης των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ έξω από τον Άρειο Πάγο στις 19/10 (αν εκδικασθεί η υπόθεση, αφού υπάρχει απόφαση των δικηγόρων για αποχή)
Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση με τις προτάσεις των υδρονομέων που υιοθετήθηκαν από τη συγκέντρωση:
  1. Διαμαρτυρία Παράσταση στο αρμόδιο υπουργείο
  2. Επερώτηση στην βουλή στον Αρμόδιο υπουργό
  3. Αλλαγή των προτάσεων των νομικών υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ προς τον Άρειο Πάγο κατά των υδρονομέων σε συνεργασία με τους δικηγόρους μας ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ με την ομοσπονδία στα γραφεία της παρουσία των δικηγόρων μας , του δικηγόρου της ομοσπονδίας των συνδικαλιστικών παρατάξεων και των 23 υδρονομέων.
  4. Ανακοινώσεις από όλους τους συλλόγους για κάλεσμα των εργαζομένων την πέμπτη 19/10/17 και ώρα 08:00 ΠΜ στον Άρειο Πάγο
  5. Ανακοίνωση από την ομοσπονδία της ΕΥΔΑΠ για κάλεσμα των εργαζόμενων πέμπτη 19/10/17 και ώρα 08:00 ΠΜ στον Άρειο Πάγο
  6. Οποιαδήποτε προσπάθεια της εργοδοσίας να μας απολύσει οποιαδήποτε στιγμή πριν την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου 3ωρες στάσεις εργασίας
  7. Κινητοποίηση των εργαζόμενων με παρουσία τους στην δίκη της19/10/17 και ώρα 08:00 ΠΜ στον Άρειο Πάγο
  8. Παρουσία της Ομοσπονδίας και όλων των συνδικαλιστών στην αίθουσα την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης
  9. Δημοσιοποίηση δελτίο τύπου και ανακοίνωση προς τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα
  10. Κάλεσμα σε ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΕΚΑ και παρουσία τους στον Άρειο Πάγο
  11. Κάλεσμα προς το ΠΑΜΕ Αλληλέγγυους και πολιτικούς φορείς για παρουσία στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ την ημέρα της ΔΙΚΗΣ
  12. Χρησιμοποίηση των οχημάτων της εταιρείας και παράταξη τους έξω από τον Άρειο ΠΑΓΟ επί της Λεωφόρου Αλεξανδρας
  13. Εξώδικο προς την διοίκηση για την μη απόλυση των υδρονομέων
Οι 23 υδρονομείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.