23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ: Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση για τους υδρονομείς - 18.10.17

ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ: Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση για τους υδρονομείς - 18.10.17

Λέει ο σοφός λαός «όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται».


Έτσι λοιπόν κι η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ βλέποντας πως το ζήτημα των απολύσεων και γενικότερα της αλλαγής των σχέσεων εργασίας στην εταιρεία άρχισε να παίρνει έκταση και να δημιουργεί μια πιο οργανωμένη αντίδραση από τους εργαζόμενους συσπειρώνοντας τους  και υπήρξαν ανακοινώσεις αλληλεγγύης από σωματεία, συνδικαλιστικά όργανα, παρατάξεις και επερώτηση από πολιτικόκόμμα αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα πως κανένας αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας το δίκιο τους δε πηγαίνει χαμένος, αποφάσισε να βγάλει δελτίο τύπου με πληρωμένες καταχωρήσεις σε ιστοσελίδες και φυλλάδες.

Με τίτλο «Η ΕΥΔΑΠ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ» ψεύδεται ασύστολα κάνοντας ακόμα και τον Πινόκιο να ντραπεί παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο.

Έχουμε και λέμε:

1)   Οι εργαζόμενοι υδρονομείς προσελήφθησαν στην ΕΥΔΑΠ με δικαστική απόφαση που της το επέβαλε(απόγραφο).

2)   Στο εφετείο η εταιρεία παραιτήθηκε όπως λέει το έγγραφο της νομικής της υπηρεσίας γιατί θα έχανε και θα έπρεπε να δώσει εκατοντάδες χλδ. Ευρώ ως μισθούς υπερημερίας καθιστώντας αμετάκλητη και τελεσίδικη την απόφαση.

3)   Στα διοικητικά δικαστήρια που δήθεν υπάρχουν αντικρουόμενες αποφάσεις δεν είναι διάδικος η ΕΥΔΑΠ (όπως γράφει σε έγγραφο η νομική της υπηρεσία) και δεν έχει λόγο, ούτε την υποχρεώνει κανένας να πάρει θέση.

4)   Οι εργαζόμενοι υδρονομείς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχουν αξιολογηθεί ως ικανοί να ανταπεξέλθουν και έχουν υπάρξει υπηρεσιακά έγγραφα που τους κρίνουν απολύτους απαραίτητους για τη λειτουργία του δικτύου.

5)   Έχουν ολοκληρώσει τη δοκιμαστική περίοδο των 7 μηνών που προβλέπει ο νόμος 3429/2005 εδώ και πάνω από 6 μήνες και δεν τους εντάσσουν στο τακτικό προσωπικό αλλάζοντας και προηγούμενη απόφαση ΔΣ με νεότερη.

6)   Έχουν αρχίσει και απομακρύνουν εργαζόμενους «ενοικιαζόμενους» και «εργολαβικούς» και να «εμπλουτίζουν» τις σχέσεις εργασίας με ατομικές συμβάσεις, με μεταλυκειακή μαθητεία(καλυμμένη απλήρωτη εργασία).

7)   Κοινοποιούν έγγραφα που προβλέπουν ομαδικές απολύσεις.

Όσον αφορά στην «απόδειξη» που δήθεν αποτελεί για τα λεγόμενα της διοίκησης η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, δηλώνουμε πως γράφτηκε ότι και η διοίκηση στηρίζει τους προς απόλυση υδρονομείς  παρόλο του ότι ομόφωνα το ΔΣ της ΟΜΕ συμφώνησε ακριβώς το αντίθετο (μετά την έντονη αντίδραση μας στην πρόταση αυτή) πως δε μπορεί να γραφτεί κάτι τέτοιο στην ανακοίνωση μιας και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Συνάδελφοι, η αντίδραση και ενόχληση της διοίκησης δείχνει πως ο αγώνας αυτός ενοχλεί, δυσκολεύει τους σχεδιασμούς της και φέρνει αποτέλεσμα.

Εμπρός ακόμα πιο δυνατά, αποφασιστικά, διεκδικητικά να μην περάσουν οι απολύσεις ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΣΤΙΣ 8:30 ΠΜ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.