23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΕΣΚ-ΕΝΟΤΗΤΑ - Τα ψέματα του Αυγούστου και ο εργοδοτικός αξιακός προσανατολισμός υπογραφής ΣΣΕ

ΕΣΚ-ΕΝΟΤΗΤΑ

Τα ψέματα του Αυγούστου και ο εργοδοτικός αξιακός προσανατολισμός υπογραφής ΣΣΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ     19-8-2018


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η παράταξη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που υπέγραψε αυτή την απαράδεκτη ΣΣΕ (μαζί με την παράταξη της ΑΚΕ) ένοιωσε την ανάγκη λέγοντας ένα κάρο ψέματα να δικαιολογήσει τη θέση της μα και την γενικότερη σύμμαχη προς τα εργοδοτικά συμφέροντα στάση της που δείχνει και τον «αξιακό προσανατολισμό» τους.
Μεταξύ των ψεμάτων και ανακριβειών που γράφτηκαν εντοπίσαμε:

1. Δεν υπήρξε ποτέ «ομόφωνη απόφαση» της επιτροπής διαπραγμάτευσης (που ήταν διευρυμένη και όχι μόνο η εκτελεστική επιτροπή) και δε συμφώνησε σ’ αυτή ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ για τη μη ενσωμάτωση της ΑΤΑ στους μισθούς. Άλλωστε η ΕΣΚ κατέθεσε έγγραφη πρόταση ΣΣΕ (σε αντίθεση με ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΑΚΕ) που περιλαμβάνεται μεταξύ των αιτημάτων η ενσωμάτωση της ΑΤΑ .

2. Δεν υπήρξε ποτέ «ομόφωνη απόφαση» εξαίρεσης των κουπονιών από την ΣΣΕ (ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ είπε συγκεκριμένα τη φράση «να κόψουν τον λαιμό τους και να βρουν τρόπο να μην αποτελούν μισθολογικό κόστος» και να μπουν στη ΣΣΕ).

3. Δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση για τις τριετίες αφού ζητούσαμε κι εγγράφως την επαναφορά τους, όπως και την επαναφορά μισθών κι επιδομάτων. Άλλωστε καταψηφίσαμε την ΣΣΕ ακριβώς γιατί μεταξύ άλλων διαφωνήσαμε με όλα τα παραπάνω (αναλυτικά αναφερόμαστε στην ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα για ποιους λόγους καταψηφίσαμε).



4. Ουδέποτε παρουσιάστηκε ο νομικός σύμβουλος της ΟΜΕ στο ΔΣ και μας διαβεβαίωσε πως η μετενέργεια λήγει σε 6 μήνες αντί 3ων. Αντιθέτως ο εκπρόσωπος μας τους είχε προειδοποιήσει επανειλημμένως για τη λήξη της μετενέργειας στις προτάσεις που έβαζε για συγκέντρωση και ενημέρωση του προσωπικού και κινητοποιήσεις. Προφανώς η παράταξη που στηρίζει τη διοίκηση και έδωσε μάχη να υπογραφεί αυτή η ΣΣΕ δε μελετάει τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε η φιλική της κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

5. Το ακροτελεύτιο και η προσπάθεια αντεργατικής μετατροπής του έγινε αντιληπτό πρώτα και κύρια από τον εκπρόσωπο μας μιας και το άρθρο που ανέτρεπε (σχετικά με «τις υπέρ των εργαζομένων αποφάσεις του ΔΣ» της προηγούμενης ΣΣΕ του 2015) ήταν αποτέλεσμα πρότασής μας το 2015 . Τοποθετηθήκαμε γι αυτό και στο ΔΣ της ΟΜΕ μα και σε ανακοίνωση (επιτροπή αγώνα- Ιούλιος 2018).

6. Λέει ψέματα για « ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης » όταν μπροστά τους είχαν 39 μήνες (3ετή ΣΣΕ + 3μηνη μετενέργεια).

7. Ψεύδονται ασύστολα όταν λένε πως δε τολμήσαμε να την καταψηφίσουμε. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ σε συμμαχία με τα συνεταιράκια τους της ΑΚΕ αρνήθηκαν να βάλουν σε ψηφοφορία (όπως ζητούσε επίμονα ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ) την εν λόγο πρόταση ΣΣΕ και να ζητήσουν την επιστροφή της ως απαράδεκτη στη διοίκηση. Αρνήθηκαν επίσης να βάλουν σε ψηφοφορία τις προτάσεις μας για συγκέντρωση άμεσα των εργαζομένων και έναρξη κινητοποιήσεων.

8. Όσο δε για «τον κάλαθο των αχρήστων» που δήθεν δε τολμήσαμε να στείλουμε την πρόταση: στη δεύτερη συνεδρίαση (ένα έκτακτο ΔΣ έσπασε σε δύο μέρες για να μην καταψηφίσουν την πρόταση της διοίκησης) ο εκπρόσωπος μας τους είπε συγκεκριμένα «ο μόνος τρόπος για να απογειώσετε μια τέτοια ΣΣΕ είναι να την κάνετε σαΐτα». Και προφανώς καταψήφισε «με χέρια και με πόδια» όπως τοποθετήθηκε και ανέφερε και μια σειρά λόγους για αυτή του την επιλογή.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Η ψευδής και παραπλανητική ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ όπως και η τελευταία της ΑΚΕ αποδεικνύουν πως αυτή η συμφωνία (ΣΣΕ 2018-2021) που έκαναν με την διοίκηση, δεν είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων και ψάχνουν άλλοθι (με ψέματα, ανακρίβειες, πετώντας λάσπη και συκοφαντώντας) να δικαιολογήσουν και να νομιμοποιήσουν τις αντεργατικές και αντισυναδελφικές τους επιλογές.

Εμείς δε θα τους προσφέρουμε αυτό το άλλοθι, θα στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους, θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα κάθε μέρα , για να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη.

ΥΓ.1  Που είναι οι «αγωνιστές» συνδικαλιστές της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και της ΑΚΕ να μας καλέσουν σε «έκτακτο ΔΣ» ή έστω να γράψουν ένα δελτίο τύπου για την νέα ανακοίνωση της διοίκησης (μέσα στο δεκαπενταύγουστο) για τα προσωπικά δεδομένα; Μήπως είναι σε διακοπές μιας και τέλειωσαν την «δουλειά» με την ΣΣΕ και τους έμεινε κι όλος ο Αύγουστος ελεύθερος για ξεκούραση;

ΥΓ.2  Η ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ λέει και μια αλήθεια αφού παραδέχεται πως οι ΣΣΕ του 2012 & του 2015 ήταν «συμβάσεις που μείωσαν τους μισθούς και συρρίκνωσαν τα εργασιακά μας δικαιώματα». Τώρα γιατί οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές τους (που τότε ήταν μέλη της ΠΑΣΚΕ) δεν τις καταψήφισαν όπως η ΕΣΚ και τώρα τις καταγγέλλουν δείχνει και τον καιροσκοπισμό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.