23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΣΕΚΕΣ: Ο «αξιακός προσανατολισμός” της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, δηλαδή η στήριξη των κυβερνητικών και μνημονικών πολιτικών λιτότητας, επιβάλλει τη συνεργασία με την ΑΚΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
Ο «αξιακός προσανατολισμός” της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, δηλαδή η στήριξη των κυβερνητικών και μνημονικών πολιτικών λιτότητας, επιβάλλει τη συνεργασία με την ΑΚΕ του Μανώλη Αγγελάκη.
Η ανακοίνωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις 13-08-2018 για τη συλλογική σύμβαση 2018, θυμίζει την τακτική της κυβέρνησης μετά τη φωτιά στο «ΜΑΤΙ». Καμένη γη, καμένες περιουσίες, καμένοι άνθρωποι αλλ όλα… «καλώς καμωμένα».
Με τη ΕΣΣΕ 2018 καμία παροχή, κομμένα  δικαιώματα και κυρίως ακροτελεύτια άρθρα κόλαφος και οι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ λένε όλα «καλώς καμωμένα» και παράλληλα ορκίζονται στη συνεργασία με την ΑΚΕ («Ο αξιακός μας προσανατολισμός για τη λειτουργία της ΟΜ.Ε μας επιβάλλει τη συνεργασία αλλά όχι τη ταύτιση με άλλες παρατάξεις»).
Συνάδελφοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, η προσπάθειά σας, λασπολογώντας αλά ΑΚΕ περι «διακοπών” και ψευδολογώντας περί ανύπαρκτων «ομόφωνων αποφάσεων»,(ότι και άλλοι ψήφισαν τα ίδια με εσάς), δεν μπορεί να κρύψει την ευθύνη που πήρατε να ψηφίσετε μαζί με τη διοίκηση, την ΑΚΕ, τον Paulson και τους συμβούλους του Υπερταμείου τη χειρότερη Συλλογική Σύμβαση από το 1980.
Καλή αντάμωση, συνάδελφοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, στον αγώνα για κατοχύρωση των εργατικών συμφερόντων και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων και όχι μόνο στο «πεδίο για διεύρυνση των εργασιακών μας διεκδικήσεων»! που όπως λέτε διαμορφώσατε με τη συλλογική σύμβαση.
                                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ
Υ.Γ.1: Παρά την εν εκτάσει παράθεση όρων της σύμβασης που ουδόλως αλλάζουν το καθεστώς της λιτότητας, (αφού το μισθολογικό κόστος διατηρείται καθηλωμένο με τη γνωστή μνημονιακή θρησκευτική ευλάβεια), αποφεύγετε σκοπίμως, όπως και η ΑΚΕ, να αναφερθείτε στην διατήρηση της μείωσης του συνόλου την αποδοχών των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ για τρία ακόμα χρόνια και την μείωση των θέσεων εργασίας, αφού με τη σύμβαση δεν κατοχυρώνονται θέσεις εργασίας αλλά μόνο οι θέσεις των ήδη υπηρετούντων, οι οποίοι σταδιακά αντικαθίστανται με συμβασιούχους κα ενοικιαζόμενους.
Υ.Γ.2: Η εμφανής προσπάθεια να επιτίθεστε στο ΣΕΚΕΣ και στους ανυπότακτους συνδικαλιστές για να μην αναφέρεστε και να μην απαντάτε στα καίρια (και όχι κέραια) ζητήματα της σύμβασης έχει «κοντά ποδάρια». Η πραγματικότητα, όπως και για όλους μας, είναι αμείλικτη.

Υ.Γ.3: Θα μπορούσαμε αντί άλλου σχολίου, να παραπέμψουμε στην ανακοίνωση μας Νο 24 βάζοντας όπου ΑΚΕ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ, καθώς δυστυχώς η ΣΥΜΜΑΧΙΑ, όπως και η ΑΚΕ, με την ανακοίνωση της δεν απάντησε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την ουσία της συλλογικής σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.