23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Δηλητηρίαση από μόλυβδο στο νερό στο Φλίντ των ΗΠΑ. Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται στο Φλιντ, η Δρ Mona Hanna-Attisha μιλάει για τον αγώνα της για να εκθέσει τι οδήγησε στην δηλητηρίαση από μόλυβδο του νερού  στην Πόλη

Μια νέα έκθεση της PBS «Frontline” έχει βρει ότι ο αριθμός των νεκρών από την κρίση του νερού στο Flint μπορεί να είναι υψηλότερος από ότι αναγνώρισαν οι αξιωματούχοι του Μίτσιγκαν. Το κράτος έχει παραδεχθεί ότι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ξέσπασμα της νόσου των Λεγεωνάριων, αφού η πόλη άλλαξε την παροχή νερού στον ποταμό Φλιντ, προσπαθώντας να εξοικονομήσει χρήματα.

Αλλά σύμφωνα με το PBS «Frontline”, η πόλη είδε επίσης μια άνοδο σε θανάτους από πνευμονία κατά τη διάρκεια της κρίσης του νερού. Μερικοί από αυτούς τους θανάτους μπορεί να έχουν πράγματι προκληθεί από τη νόσο των Λεγεωνάριων. Μεταξύ Απριλίου 2014 και Οκτωβρίου 2015, 119 άνθρωποι πέθαναν από πνευμονία στο Flint – ένα άλμα του 46% από την ίδια χρονική περίοδο ενός έτους νωρίτερα.
Περισσότεροι από δώδεκα αξιωματούχοι του κράτους και της πόλης αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες εν μέρει επειδή δεν προειδοποίησαν  το κοινό για τον κίνδυνο της νόσου των Λεγεωνάριων κατά τη διάρκεια της κρίσης του Flint. Την Τετάρτη, ο Νικ Λυών, ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Μίτσιγκαν, βρισκόταν ενώπιον του δικαστηρίου για ακρόαση για να αποφασίσει εάν θα δικαστεί για κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας.
Μιλήσαμε με τη Δρ Mona Hanna-Attisha, τον παιδίατρο Flint που βοήθησε να αποκαλυφθούν  τα επικίνδυνα επίπεδα μολύβδου στο Flint, στο πόσιμο νερό του Michigan, αφού εξέτασε τα επίπεδα μολύβδου στο αίμα στα παιδιά. Το νέο της βιβλίο έχει τίτλο «Τι δεν βλέπουν τα μάτια: μια ιστορία κρίσης, αντίστασης και ελπίδας σε μια αμερικανική πόλη”.




ΠΗΓΗdemocracynow.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.