23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018


               Ανακοίνωση Νo
 21   •  Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης στο «παραπέντε» και «μνημονιακότερη» από τις προηγούμενες;

Καλούμε όλους τους συναδέλφους τη Δευτέρα το πρωί στις
8 π.μ. στον Περισσό,
 για να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση, τους αδιαπραγμάτευτους όρους μιας αξιοπρεπούς σύμβασης. Όρους οι οποίοι ενώ αρχικά ήταν κοινά αποδεκτοί ως πλαίσιο διεκδίκησης από το Δ.Σ. της ΟΜΕ, από την πληροφόρηση που έχουμε προκύπτει ότι πάμε σε μία σύμβαση χειρότερη από τις δύο προηγούμενες.



Η  πλειοψηφία της ΟΜΕ με την ανακοίνωσή της καλεί σε κινητοποίηση με αίτημα: «Την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία θα περιλαμβάνει όρους και ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τους εργαζόμενους της Ε.ΥΔ.Α.Π. σύμφωνα και με τις προτάσεις που έγκαιρα έχουμε υποβάλει στη Διοίκηση».
Ποια είναι τα αιτήματα «που θα διασφαλίζουν τους εργαζόμενους της Ε.ΥΔ.Α.Π.»; Για παράδειγμα:
  • Η ενσωμάτωση της ΑΤΑ στο βασικό μισθό; Δεν περιλαμβάνεται στο τελικό σχέδιο. 
  • Η προκήρυξη 300 προσλήψεων τακτικού προσωπικού; Δεν περιλαμβάνεται στο τελικό σχέδιο
Γιατί η ΟΜΕ δεν ενημερώνει συγκεκριμένα το πλαίσιο για το οποίο καλεί σε κινητοποιήσεις στο παραπέντε;  

Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Σαν ΣΕΚΕΣ θέσαμε έξι σημεία, ως ελάχιστο πλαίσιο για την υπογραφή της υπό διαπραγμάτευσης Συλλογικής Σύμβασης του 2018, ώστε ένα κομμάτι των τεράστιων περικοπών των αποδοχών μας (571 εκατομ. ευρω), να σταματάει να πηγαίνει στους μετόχους και στην αποπληρωμή του χρέους και να επιστρέφει στους υδροδοτούμενους (προσβασιμότητα), την κοινωνία (προσλήψεις) και τους εργαζόμενους (αυξήσεις).


  1. Κατοχύρωση του δικαιώματος απρόσκοπτης καθολικής πρόσβασης όλων των πολιτών της Αττικής στο πόσιμο νερό.
  2. Άμεση διεκπεραίωση των 300 προσλήψεων τακτικού προσωπικού και προκήρυξη άλλων 300 με γρήγορες διαδικασίες. Ο αριθμός του τακτικού προσωπικού ΕΥΔΑΠ ΔΕΝ θα πέσει μέσα στην επόμενη τριετία κάτω από 2.900 εργαζόμενους. Οποιεσδήποτε αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις τακτικού προσωπικού θα καλύπτονται με νέες τακτικές προσλήψεις.
  3. Σε καμία περίπτωση το ανά εργαζόμενο μέσο μισθολογικό κόστος ΔΕΝ θα πέσει κάτω από το 65% του μέσου μισθολογικού κόστους του 2009.
  4. Ενσωμάτωση της ΑΤΑ στο βασικό μισθό.
  5. Τα τροφεία αποτελούν υποχρέωση της εταιρίας και το κόστος τους ΔΕΝ μετακυλίεται στους εργαζόμενους.
  6. Συγκεκριμενοποίηση του τρόπου και του χρόνου, έναρξης καταβολής των μισθολογικών προαγωγών σε συνάρτηση με την υλοποίηση των προσλήψεων εντός της τριετίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους τη Δευτέρα το πρωί στις 8.00 π.μ. στον Περισσό, να θέσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ως αδιαπραγμάτευτο όριο μιας αξιοπρεπούς σύμβασης τα έξι προαναφερθέντα σημεία.
     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.