23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

30.07.18 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ για τη Συλλογική Σύμβαση


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου στην είσοδο των γραφείων της εταιρείας στον Περισσό, κατά τη διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας  που κήρυξε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ με αίτημα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «να μην υπαναχωρήσει η Διοίκηση στους όρους που έχουμε θέσει ως συνδικάτο αλλά και που έχουμε συναποφασίσει με την επιτροπή που η ίδια η Διοίκηση είχε ορίσει».

Χωρίς να υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση της ΟΜΕ με τις διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, εκεί στη είσοδο των γραφείων στον Περισσό, οι εργαζόμενοι και μέλη του Δ.Σ. της ΟΜ.Ε. και των σωματείων συνομίλησαν κατά την είσοδό του στα γραφεία της εταιρείας, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Μπενίση.


Ο κ. Μπενίσης αποποιήθηκε των ευθυνών του για την «υπαναχώρηση» του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ από το κείμενο της επιτροπής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένας από τους δεκατρείς του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και πρέπει να πείσει άλλους έξι για να υπάρξει πλειοψηφία (που δεν υπάρχει σήμερα) για να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση. Στη συνέχεια επικαλούμενος την εργατική του καταγωγή, το φιλεργατικό του παρελθόν και το αριστερό του παρόν, δήλωσε ότι δεν παίρνει εντολές από το Υπερταμείο (sic) και στηρίζει τις οικονομικές διεκδικήσεις των εργαζομένων στα πλαίσια, βέβαια,  του ισχύοντος μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου που διατηρεί σταθερό το μισθολογικό κόστος.
Μετά την αποχώρηση του κ. Μπενίση τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους ενημέρωσαν εκ μέρους του Δ.Σ. της ΟΜ.Ε. οι συνάδελφοι Σινιώρης, Ραντίτσας και Λιάπη, ενώ  στις θέσεις του ΣΕΚΕΣ αναφέρθηκε ο Κώστας Λυμπέρης.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μετενέργεια της Συλλογικής Σύμβασης του 2015 λήγει στις 9 Αυγούστου, τα περιθώρια αντίδρασης και λόγω καλοκαιριού στενεύουν. Η διοίκηση μεθοδευμένα ή όχι οδηγεί σε αποφάσεις που θα ληφθούν υπό τον «εκβιασμό» της λήξης της μετενέργειας.
Η ΟΜΕ δεν έχει άλλη επιλογή από το να καλέσει άμεσα σε ευρεία ανοικτή συνάντηση το Δ.Σ. της ΟΜΕ, τα ΔΣ των σωματείων και τους εργαζόμενους για να καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτή απόφαση. Μόνη δύναμη των εργαζομένων η ενότητα και η αποφασιστικότητά τους.
                                                                    Αναδημοσίευση από δικτυακό τόπο sekes-eydap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.