23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

17.06.18 - Μερσινιάς, Τσιμιδάκη στην ΕΡΤopen για τους 23 υδρονομείς

Για την επαναφορά των 23 υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ, που επέστρεψαν στη δουλειά τους, αφού πρώτα πέρασαν και εξακολουθούν να περνούν δια πυρός και σιδήρου από την στάση διοίκησης, ΑΣΕΠ και κυβέρνησης, μίλησαν στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα» (που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen 106,7) ο Αλέκος Μερσινιάς (μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ) και η Όλγα Τσιμιδάκη, πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ και πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ. Μεταξύ άλλων είπαν:

ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΡΣΙΝΙΑΣ

Ο όλος εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των 23 συναδέλφων υδρονομένων «είναι μια ξεκάθαρη συμπαιγνία μεταξύ διοίκησης ΕΥΔΑΠ, ΑΣΕΠ και κυβέρνησης», επισημαίνει ο Α. Μερσινιάς και εξηγεί: «Ενώ το ΑΣΕΠ είναι ενημερωμένο πως υπάρχει απόφαση του Α.Π. (σ.σ.: για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες), η διοίκηση -ενώ γνωρίζει την συγκεκριμένη απόφαση- δεν την εφαρμόζει κατά παράβαση, και η δε κυβέρνηση στοιχειωδώς που ξέρει κι αυτή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν παίρνει μια πολιτική απόφαση, που εντέλει αυτή θα είναι η λύση, ώστε να περάσει μια τροπολογία και να τους μονιμοποιήσει».
«Είμασταν βέβαιοι», σημειώνει ο Α. Μερσινιάς, πως «εάν δεν επαναπροσληφθούν οι 23 υδρονομείς, η διοίκηση θα τους αντικαταστήσει αυτόματα με άλλους, με ελαστικές σχέσεις εργασίας (που είναι και πολιτική επιλογή της κυβέρνησης), διότι το δίκτυο της Αθήνας αυτόματα βρίσκεται σε κίνδυνο με την έλλειψη αυτών των συναδέλφων». Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει, «δε θα περάσει κάτι τέτοιο», δηλαδή η μη επιστροφή των υδρονομένων στη δουλειά και η αντικατάστασή τους με νέους, με επισφαλείς σχέσεις εργασίας (εργασιακή γαλέρα, ενοικιαζόμενοι κτλ.)

ΟΛΓΑ ΤΣΙΜΙΔΑΚΗ

«Είναι παράνοια όλο αυτό που συμβαίνει», το γεγονός ότι απολύουν και επαναπροσλαμβάνουν τους 23 υδρονομείς από τη στιγμή που έχουν δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο. «Ακόμη και ο διοικητής του ΑΣΕΠ το παραδέχεται αυτό», τονίζει.

«Θεωρώ ότι είναι στο πλαίσιο σκοπιμότητας. Δηλαδή: όταν λέμε ότι η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αναγκάστηκε να τους ξαναπάρει στη δουλειά δε σημαίνει ότι έχουν προσληφθεί ή ότι έχουν μετατραπεί οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, όπως ορίζει η απόφαση του Α.Π.», υπογραμμίζει και συμπληρώνει πως οι 23 συνάδελφοι υδρονομείς «έχουν επανέλθει στο πρότερο καθεστώς αβεβαιότητας, μέχρι κάποιο άλλο δικαστήριο να λύσει -υποτίθεται- οριστικά την υπόθεσή τους».

Όπως καταλήγει η Ο. Τσιμιδάκη, «ο αγώνας για την επαναφορά των συναδέλφων στη δουλειά συνεχίζεται. Και δε συνεχίζεται μόνον για τους 23 υδρονομείς, αλλά για όλους τους εργαζομένους. Συνεχίζεται ενάντια σε αυτήν την πολιτική, την πολιτική των περικοπών και της λιτότητας, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, ενάντια στην ανατροπή τους. Αυτή είναι η μόνη πολιτική λύση που μπορεί να δοθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.