23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

13.06.18 - 902.gr: “Στην δουλειά επιστρέφουν οι απολυμένοι υδρονομείς της ΕΥΔΑΠ”

Την επιστροφή των 23 απολυμένων υδρονομέων στη δουλειά αποφάσισε το σημερινό ΔΣ της ΕΥΔΑΠ κάτω από την πίεση που άσκησαν οι αγωνιστικές αντιδράσεις και παρεμβάσεις των εργαζομένων. Ωστόσο η απόφαση αυτή γίνεται με την αόριστη επιφύλαξη ότι ισχύει εκτός αν υπάρχει αντίθετη απόφαση (δικαστική, ΑΣΕΠ ή άλλου φορέα), γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό.

Σήμερα Τετάρτη, όταν λήφθηκε η απόφαση για ακύρωση των απολύσεων, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε απεργία, σε συνέχεια των αγωνιστικών αντιδράσεων που ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα όταν το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ είχε αποφασίσει την απόλυσή των υδρονομέων επικαλούμενο απόφαση του Ε’ τμήματος του ΑΣΕΠ. 

Οι κινητοποιήσεις ήταν αυτές που οδήγησαν το ΑΣΕΠ να ανακαλέσει την απόφαση του Ε’ τμήματός τους το οποίο δεν αποδέχονταν το αίτημα για πρόσληψή τους και κατ’ επέκταση ήταν αυτές που πίεσαν το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ να ανακαλέσει τις απολύσεις, που τόσο εύκολα έκανε.

Από την άλλη δεν μπορεί παρά να στιγματιστεί η στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ) η οποία, πριν το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ ακυρώσει τις απολύσεις, έσπευσε να συντάξει ευχαριστήρια επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Ι. Μπενίση και να τον παρακαλέσει, ουσιαστικά, να πάρει πίσω τους απολυμένους υδρονομείς! Η μόνη δύναμη που δήλωσε την κάθετη αντίθεσή της σε αυτό τον εκφυλισμό ήταν οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία της ΟΜΕ, δηλαδή οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, «Συμμαχία» (ΣΥΡΙΖΑ και διάσπαση της ΠΑΣΚΕ), ΔΑΚΕ, ΑΚΕ (διάσπαση της ΔΑΚΕ), ΣΕΚΕΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ κ.ά.) σημειώνουν στην κατάπτυση επιστολή τους:

«Προς Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΥΔΑΠ, Ι. Μπενίση. Κύριε Διευθυντά γνωρίζουμε ότι εκ της θέσεως και του κύρους σας, η συμβολή σας ήταν αποφασιστική εντός και εκτός ΔΣ, τόσο για την πρόσληψη των συναδέλφων υδρονομέων όσο και για τη διατήρησή τους σε αυτήν, όταν ακόμα και στελέχη της ΕΥΔΑΠ σας εισηγούνταν το αντίθετο ή δεν εισηγούνταν καν το θέμα στο ΔΣ. Το γεγονός ότι η Εταιρεία συμμορφώθηκε σε δικαστικές αποφάσεις δεν αλλάζει ηθικά το βάρος των δικών σας αποφάσεων. Και προηγούμενες διοικήσεις μπορούσαν, αλλά αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν ήθελαν.

(…) Κε Διευθύνοντα το ΔΣ της ΟΜΕ με την επιστολή αυτή σας ζητά στο παρόν Διοικητικό Συμβούλιο να λάβετε απόφαση άμεσης επαναφοράς όλων των συναδέλφων υδρονομέων στην εργασία τους»!


Η απόλυτη υποταγή και εκφυλισμός! Αντί να βγαίνουν μπροστά να καταγγείλουν τη διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για την στάση που κρατά, για τις απολύσεις που έκανε. Αντί να απαιτούν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δουλειά που συνδέεται άρρηκτα με την επιβίωση, παρακαλάνε καλλιεργώντας την αντίληψη στους εργαζόμενους ότι η δουλειά δεν είναι δικαίωμα αλλά χατήρι που τους κάνει ο εργοδότης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.