23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

META: Αλληλεγγύη στους υδρονομείς της ΕΥΔΑΠ


META :  Αλληλεγγύη στους Υδρονομείς της ΕΥΔΑΠ
ΟΧΙ στις απολύσεις.


Το ΜΕΤΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να μην απολυθούν οι 23 νέοι υδρονομείς που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρείας.


Οι συνάδελφοι βρίσκονται σε ομηρία εδώ και οκτώ χρόνια, παρότι έχουν δικαιωθεί με αμετάκλητες και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, από όλες τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις της ΕΥΔΑΠ. Σήμερα, ωστόσο, αμφισβητείται το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, από την τακτική της διοίκησης Μπενίση, που όρισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επί ένα χρόνο τώρα δεν έχει επιλύσει με οριστικό τρόπο το θέμα.




Έτσι, οι 23 υδρονομείς βρίσκονται την ερχόμενη Πέμπτη σε δίκη, στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ζητώντας μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναίρεση υπέρ του νόμου.

Η απόλυση τους υδρονομέων αφορά σε όλους τους εργαζομένους αλλά και την ίδια την κοινωνία, γιατί αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στο δικαίωμα στη δουλειά, ενώ ταυτόχρονα διακυβεύεται η ομαλή υδροδότηση του Λεκανοπεδίου Αττικής, αφού τα Υδρονομεία θα απογυμνωθούν από το προσωπικό και οι ιδιωτικές εταιρείες που καραδοκούν να βάλουν πόδι στον έλεγχο της λειτουργίας του δικτύου θα βρεθούν προ των «ανοιχτών» πυλών.

Η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, όπως είναι το νερό, θα σημάνει νέα βάρη στους εργαζόμενους και στην κοινωνία, αλλά και στέρηση του νερού από χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται σήμερα στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Οι συνάδελφοι υδρονομείς δεν πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους και κυβέρνηση και διοίκηση είναι υπεύθυνες και υποχρεωμένες να βρουν λύση για την παραμονή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου στην ΕΥΔΑΠ.

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους, τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να αγωνιστούν για μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα για όλους,  να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους υδρονομείς και να στηρίξουν τη συγκέντρωση που διοργανώνεται στη δίκη που πραγματοποιείται, την Πέμπτη 19 Οκτώβρη και ώρα 08.30πμ., στον Άρειο Πάγο (λεωφ. Αλεξάνδρας 121).

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΔΡΟΝΟΜΕΑ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.