23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Απολύει τους 23 υδρονομείς πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου!

Διοίκηση EYΔΑΠ: Απολύει τους 23 υδρονομείς πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου!


Στο δρόμο της ανεργίας ετοιμάζεται να πετάξει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ 23 υδρονομείς προχωρώντας για πρώτη φορά σε απόλυση τακτικού  προσωπικού (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου). Η συγκεκριμένη υπόθεση κρατά εδώ και 8 χρόνια, παρότι υπάρχουν αμετάκλητες και  τελεσίδικες  δικαστικές αποφάσεις, η οποίες αμφισβητούνται από την Διοίκηση της δημόσια εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και ετοιμάζεται να απολύσει τους 23 υδρονομείς, παρότι αναμένεται σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου.
Την ίδια στιγμή που οι 23 υδρονομείς βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου φαίνεται ότι κάποιοι στην ΕΥΔΑΠ, απεργάζονται επιμόνως σχέδια απολύσεων, εμφανιζόμενοι να έχουν βγάλει «απόφαση» που οδηγεί τους 23 στην ανεργία, πριν καν εκδοθεί η απόφαση του ανάτατου δικαστηρίου.
Το Συμμετοχικό Ενωτικό Κίνημα Εργαζομένων Συνταξιούχων (ΣΕΚΕΣ), συνδικαλιστικό όργανο στην ΕΥΔΑΠ, σε ανακοίνωση – καταγγελία του, σημειώνει: «Ελπίζουμε ότι η διοίκηση Μπενίση – Παπαδόπουλου δε θα θελήσει να προχωρήσει σε απολύσεις, ενώ έχει κάθε δυνατότητα να αφήσει αμετάβλητο το καθεστώς εργασίας των 23, τουλάχιστον μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Για το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ (σωματεία, παρατάξεις και όλους τους συναδέλφους) οι 23 υδρονομείς αποτελούν αναπόσπαστο και αναντικατάστατο κομμάτι του εργασιακού δυναμικού της εταιρείας.
Και μη σκεφτεί κάποιος ότι η στιγμή προσφέρεται. Όσα και αν συμβαίνουν στο συνδικαλιστικό κίνημα η υπεράσπιση της σταθερής δουλειάς πλήρων δικαιωμάτων και η αποτροπή μαζικών απολύσεων τακτικού προσωπικού είναι απόλυτη προτεραιότητα.
Δε μπορεί με πρόσχημα ένα έγγραφο του ΑΣΕΠ, κάποιοι να επαναφέρουν σκέψεις απολύσεων και μάλιστα πριν την τελεσιδικία της απόφασης.
Καμία δυσμενής μεταβολή στο εργασιακό καθεστώς των 23 δεν είναι συζητήσιμη και αποδεκτή».

                                                                            Αναδημοσίευση από δυκτιακό τόπο sekes-eydap

                                                                        Αναδημοσίευση από δυκτιακό τόπο aftodioikidi.gr

                                                                                                                                    ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.