23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ: Κινητοποιήσεις για τους υδρονομείς


                                                                              ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ                                                                 
                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   1-11-2017

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Όπως φαίνεται ο μήνας δε μπήκε καλά για τους 23 συναδέλφους υδρονομείς μιας και η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος της απόλυσης ξαναήρθαν στο προσκήνιο μετά τη θέληση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να τους απολύσει επικαλούμενη γι αυτό έγγραφο του ΑΣΕΠ.

Το θέμα μπήκε στο σημερινό έκτακτο ΔΣ της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ όπου ο εκπρόσωπος της ΕΣΚ τόνισε πως οι ομαδικές απολύσεις που επιδιώκει να κάνει η «αριστερή» διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται ως συνέχεια απολύσεων μονίμων υπαλλήλων που εργάζονταν δεκαετίες στην εταιρεία (με το πρόσχημα του ελέγχου των πτυχίων τους), ή απολύσεις ενοικιαζόμενων και εργολαβικών υπαλλήλων (που τους προτείνουν να δημιουργήσουν συνεταιριστική επιχείρηση για να επαναπροσληφθούν) και για αυτό πρέπει να τις βλέπουμε ως μέρος ενός γενικότερου σχεδίου διεύρυνσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας (οι εργασιακές σχέσεις δεν είναι ανάθεμα λέει ο ΣΕΒ) ενόψει και της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ένταξης της στο υπερταμείο.


Προτείναμε (η ΕΣΚ) άμεσα κινητοποίηση στο κτήριο της Λαοδικείας όπου συνεδρίαζε το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και την κατάθεση σ’ αυτό αιτήματος άμεσης μετατροπής των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα και να μη γίνει καμία απόλυση έως την υλοποίηση του αιτήματος μας, σε αντιπαράθεση στην πρόταση της πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ που έλεγε να εργάζονται έως ότου αποφασίσει ο Άρειος Πάγος (που άφηνε ανοιχτό το παράθυρο απόλυσης αν αποφάσιζε διαφορετικά ο ΑΠ).
Καλέσαμε σε στάση εργασίας 12:00 με 3:00μμ και κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος στη 1:00 μμ με κύριο αίτημα προς τον υπουργό την εύρεση πολιτικής λύσης και την παραμονή στην εργασία των συναδέλφων.
Οι προτάσεις μας πέρασαν ομόφωνα όπως επίσης ότι θα υπάρξει και κλιμάκωση και με απεργία και άλλες μορφές πάλης αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας.
Η διοίκηση και το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ αρνήθηκαν να υλοποιήσουν το αίτημα μας και κρύφτηκαν πίσω από το έγγραφο του ΑΣΕΠ που αυτή προκάλεσαν.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Πρέπει να κατανοηθεί πως αυτό που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι υδρονομείς μας αφορά όλους, είναι οι επόμενες εργασιακές σχέσεις στην ΕΥΔΑΠ που θα βασίζονται στην εργασιακή ανασφάλεια, στη φοβέρα της απόλυσης από την εργοδοσία, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
  1. Στηρίζουμε την αυριανή κινητοποίηση και καλούμε τους εργαζόμενους στη 13:00μμ έξω από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου. Μετρό Εθνική Άμυνα) για να δοθεί το αίτημά μας στον αρμόδιο Υπουργό.
  2.  Παίρνουμε μέρος στη στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 2/11/2017 ώρα 12:00–15:00μμ.

                                                                                           Αναδημοσίευση  από Γραμματεία ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ

                                                                                                                                                    ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.