23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Ανάκληση «απολυτηρίων» των υδρονομέων

Τα «απολυτήρια» των υδρονομέων ανακλήθηκαν. Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ τη Δευτέρα 24/4, για την οριστική λύση.

«Δε γίνεται τίποτα!» Το συχνό μότο που ακούγεται τα τελευταία δύο χρόνια.
Και όμως γίνεται.

Τα απολυτήρια των υδρονομέων ανακλήθηκαν
Συνέρχεται το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ τη Δευτέρα 24/4, για την οριστική λύση
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι δεκάδες συνάδελφοι, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΣΕΚΕΣ, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης 20 Απριλίου στο κτίριο της κεντρικής διοίκησης της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι και η αποφασιστική τους παρέμβαση υπήρξαν οι αιτίες να ανασταλούν οι απολύσεις, να ανακληθούν τα «απολυτήρια» των συναδέλφων υδρονομέων. Ορίστηκε τακτικό Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ για τη Δευτέρα 10 π.μ. με δημόσια ρητή δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Μπενίση για συνεχή, αδιάλειπτη εργασιακή παρουσία και των 23 νέων συναδέλφων, υδρονομέων στα τμήματά τους.
Η μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που προκηρύσσει η  ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ στη Λαοδικείας, τη Δευτέρα 24-04-2017, στις 9:30 π.μ., θα οδηγήσει σε απόφαση του Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ που θα οριστικοποιεί την αδιάλειπτη συνέχιση της εργασίας των 23 συναδέλφων στα υδρονομεία.

Ας δούμε όμως αναλυτικά το τι διαδραματίστηκε την Τετάρτη 20-04-2017 στο ΓΑΛΑΤΣΙ.
Από τις 6 το πρωί κλιμάκια του ΣΕΚΕΣ περιόδευσαν στους χώρους του Γαλατσίου και καλούσαν μαζικά τους συναδέλφους να υπερασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, υπερασπιζόμενοι τους δοκιμαζόμενους νέους συναδέλφους μας.

Μεταξύ 9 και 10 π.μ. συγκεντρώθηκαν δεκάδες συνάδελφοι, με μαζικότερη συμμετοχή συναδέλφων από όλα τα υδρονομεία αλλά και τους χώρους των κεντρικών κτιρίων του Γαλατσίου. Επίσης συνδικαλιστών μελών της ΕΕ και του ΔΣ της ΟΜΕ και συλλόγων της ΕΥΔΑΠ.
Στις 9 το πρωί, στον προαύλιο χώρο ο Διευθύνων Σύμβουλος προσερχόμενος, αμφισβήτησε το κατάπτυστο ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ που εστάλη στα υδρονομεία, χαρακτηρίζοντας το ως «μη υπαρκτό» αλλά θέση δεν πήρε για το μέλλον των συναδέλφων μας.
Ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση των συγκεντρωμένων από εκπρόσωπο του ΣΕΚΕΣ και τον πρόεδρο της ΟΜΕ και δηλώθηκε η απόφαση όλων να μην φύγει κανείς έως ότου ανακληθούν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και διασφαλιστεί η συνεχής εργασιακή παρουσία όλων των νέων συναδέλφων.
Στις 9:30 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της εκτελεστικής της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, παρευρισκόμενων συνδικαλιστών, εκπροσώπων των 23 νέων υδρονομέων και του ενός μόνο εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ ΕΥΔΑΠ. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την διοίκηση, νομικούς και με την ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ αποφασίστηκε η σύγκληση τακτικού Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί στην Λαοδικείας, όπου η διοίκηση θα πάρει απόφαση να συνεχίσουν οι συνάδελφοι να εργάζονται κανονικά αποσαφηνίζοντας την ήδη υπάρχουσα απόφαση του ΔΣ για το θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.