23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ για ΣΣΕ: «Ζητάνε την υποταγή μας – Αξιοπρέπεια και ενότητα η απάντηση”

Ανακοίνωση Νο 22   •  Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
Ζητάνε την υποταγή μας
Αξιοπρέπεια και ενότητα η απάντηση
Το χειρότερο σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης από την ίδρυση της ΕΥΔΑΠ, ενέκρινε την Τετάρτη 1/8 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ με την υπ’ αριθμ. 19766/01-08-2018 απόφασή του. Η απόφαση ελήφθη σε κείμενο την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε η Ομοσπονδία. Μάλιστα ήταν ομόφωνη, δηλαδή την ψήφισαν και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ., οι οποίοι είναι και επικεφαλής των παρατάξεων ΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΟΜΕ.
Για να γίνει κατανοητό από τους συναδέλφους το μέγεθος της «συμπαιγνίας» σε βάρος των εργαζομένων, άλλο κείμενο συμφώνησε η επιτροπή διαπραγμάτευσης Διοίκησης – εκπροσώπων ΟΜΕ, άλλο κείμενο (πετσοκομμένο) ήρθε για συζήτηση στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και προκάλεσε την προκήρυξη στάσης εργασίας από το ΔΣ της ΟΜΕ και άλλο κείμενο ήρθε για έγκριση στο προχθεσινό Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.
Από το τελικό κείμενο (που στα χέρια της ΟΜΕ ήρθε τα ξημερώματα της Πέμπτης) έχουν αφαιρεθεί όχι μόνο αυτά στα οποία κατέληξε η επιτροπή, αλλά και με δύο νέες ακροτελεύτιες παραγράφους γίνεται προσπάθεια να αμφισβητηθούν όλες συμβάσεις από το 1980 μέχρι σήμερα.
Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Ενώ από την κυβέρνηση διαφημίζεται ότι σε 15 μέρες βγαίνουμε από τα μνημόνια και η διοίκηση αυτοδιαφημίζεται ως «φιλεργατική», στην πράξη εργάζονται σκληρά για την υλοποίηση των ξεκάθαρων κατευθύνσεων του Υπερταμείου για την πάση θυσία μείωση του μισθολογικού κόστους (και όχι βέβαια του μέσου μισθολογικού κόστους) με μοναδικό στόχο την αύξηση των προς διάθεση κερδών.
Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και οι παρατάξεις ΑΚΕ και ΣΥΜΜΑΧΙΑ  με τον εκβιασμό της λήξης της μετενέργειας (όταν οι συζητήσεις ΕΥΔΑΠ – ΟΜΕ ξεκίνησαν τον Μάιο) μας ζητάνε να αποδεχτούμε, όχι απλά τη χειρότερη Σύμβαση από καταβολής ΕΥΔΑΠ, αλλά να βάλουμε την υπογραφή μας σε μία σύμβαση που και δεν δίνει απολύτως τίποτα αλλά και αποσκοπεί φανερά να θέσει σε αμφισβήτηση ότι έχει κατακτηθεί τα τελευταία 40 χρόνια.

Η μεταμνημονιακή κανονικότητα που διαφημίζουν είναι εδώ και πρόκειται για εργασιακή βαρβαρότητα.
Κύριοι της διοίκησης και των εργοδοτικών παρατάξεων. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ έχουμε αξιοπρέπεια και δεν είμαστε επαίτες. Η βενζίνη και τα τροφεία είναι υποχρέωσή σας και όχι παραχώρηση.
Ζητάμε μόνο ένα πολύ μικρό μέρος από τα εκατοντάδες εκατομμύρια, που βίαια (χωρίς σύμβαση) μας έχετε στερήσει τα τελευταία 8 χρόνια.
Η προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η ενσωμάτωση της ΑΤΑ στους βασικούς, οι τριετίες δεν είναι αιτήματα που μπορούν μεταφερθούν στο αόριστο μέλλον. Πρέπει να κατοχυρωθούν τώρα και να συζητηθεί ο τρόπος και ο χρόνος ενσωμάτωση τους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Ενότητα, αποφασιστικότητα και συμμαχία με την κοινωνία είναι τα όπλα μας.
Αποκαλύπτοντας και απομονώνοντας όσους μας εμπαίζουν είτε από την εργοδοτική είτε από την πλευρά του εργοδοτικού συνδικαλισμού, πρέπει να απαιτήσουμε έστω και τώρα  μια αξιοπρεπή ΣΣΕ και φυσικά σε καμία περίπτωση να μην υπογραφεί αυτό το κατάπτυστο σχέδιο σύμβασης.
Καμία απόφαση χωρίς την γνώμη των εργαζομένων.
Προτείνουμε άμεση Γενική Συνέλευση όλου του προσωπικού και κάλπες σε κάθε χώρο δουλειάς για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι και όχι οι διαδρομιστές των γραφείων της διοίκησης.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.