23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

06.07.18 - Η κυβέρνηση να λύσει με τροπολογία το θέμα των υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ

Χρ. Κατσώτης: Η κυβέρνηση να λύσει με τροπολογία το θέμα των υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ ( video ).

Να λύσει η κυβέρνηση οριστικά το θέμα με τροπολογία στη Βουλή έτσι ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις των 23 υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ σε αορίστου χρόνου ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ενώ ο υφυπουργός Υποδομών απάντησε ότι δεν μπορούμε να παρανομήσουμε.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως τους 23 υδρονομείς, αν κι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το χρόνο δοκιμασίας, η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΕΥΔΑΠ με νομικά τερτίπια προσπαθεί να τους στείλει στην ανεργία. Ανέφερε ότι οι υδρονομείς είχαν δικαιωθεί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ωστόσο η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αξιοποίησε το ΑΣΕΠ για να τους απολύσει, επικαλούμενη απόφαση του Ε’ Τμήματός του.


Στην απάντηση του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης ανέφερε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά καταλαβαίνετε την υποχρέωσή μας να μην παρανομήσουμε» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποδείξει τι θα αποφασίσει και τι θα πράξει το ΑΣΕΠ. Επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τον τρόπο που έκαναν το διαγωνισμό το 2009 και πως οι δικαστικές αποφάσεις αναφέρονται στο πρώτο 7μηνο της εργασιακής σχέσης και όχι για την αορίστου χρόνου εργασία. Ωστόσο, απέφυγε να δεσμευθεί για νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επίλυση του θέματος υπέρ των 23 υδρονομέων.


Το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, η κυβέρνηση οφείλει να λύσει οριστικά το θέμα κάνοντας αποδεκτή την απόφαση του Αρείου Πάγου και το ΑΣΕΠ να αποδεχθεί ότι έχει κάνει λάθος, τόνισε στη δευτερολογία του ο Χρήστος Κατσώτης.

Κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να καταθέσει τροπολογία τις επόμενες μέρες στα νομοσχέδια που ακολουθούν στη Βουλή για να σταματήσει η αβεβαιότητα και η ομηρία των 23 υδρονομέων της ΕΥΔΑΠ.

                                                     Αναδημοσίευση από Δικτυακό τόπο 902.gr

                                   Αναδημοσίευση από Δικτυακό τόπο sekes-eydap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.