23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018


                                                                                                     Αθήνα, 27 Ιουλίου 2018


                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 26-7-2018 συνεδρίασε έκτακτα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων και ομόφωνα 
αποφάσισε να προχωρήσει

i. σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ για σήμερα 
Παρασκευή στης 9:00 στην Λαοδικείας και


ii. σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 30.7.2018.


Με μοναδικό αίτημα η Διοίκηση να σταματήσει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία και να προχωρήσει στην υπογραφή μιας αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εργαζόμενους.


Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Δυστυχώς έχουμε γίνει μάρτυρες της αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας της Διοίκησης της Ε.ΥΔ.Α.Π. η οποία με διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις καθυστερούσε να έλθει σε ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2018.

Και αφού τελικά ξεκίνησαν οι διεργασίες με την επιτροπή που ορίστηκε από τη διοίκηση η οποία αποτελείται ομολογουμένως από εξαίρετα άτομα τόσο συναδέλφους όσο και μέλη του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, και ενώ όλες οι συναντήσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα και είχαμε καταλήξει σε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο που όδευε αισίως στη τελική φάση της συμφωνίας των δυο μερών , η Διοίκηση της εταιρείας εκβιαστικά και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, αλλάζοντας τελευταία στιγμή και κατά το δοκούν συμφωνίες για ζητήματα στα οποία μας «διαβεβαίωναν» ότι είχαν συμφωνηθεί, μας προτείνει να υπογράψουμε τελικώς ένα κείμενο που μόλις εχθές μας απέστειλε και το οποίο δεν είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων, έχει ελλείψεις και ασάφειες, αλλά και εγκυμονεί κινδύνους για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Η διοίκηση επιλέγει αυτή τη στάση ακόμα και σήμερα που με δική της ευθύνη βρισκόμαστε μόλις μερικές ημέρες πριν από τη λήξη της μετενέργειας της ΕΣΣΕ 2015. Επειδή η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης είναι ύψιστο ζήτημα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το οποίο δυστυχώς η Διοίκηση ευτελίζει τόσο με την κωλυσιεργία της όσο και με τις προτάσεις της οι οποίες είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα των εργαζομένων και αμφισβητεί δικαιώματα που ρυθμίζονται από τον Κανονισμό Προσωπικού τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. κτλ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καταγγέλλοντας τη στάση της Διοίκησης της Ε.ΥΔ.Α.Π. που αρνείται να υπογράψει ΣΣΕ η οποία να προστατεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα πραγματοποιήσουμε:

Την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, τρίωρες στάσεις εργασίας και συγκεκριμένα από τις 7:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. και από τις 3 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

με αίτημα:

Την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία θα περιλαμβάνει όρους και ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τους εργαζόμενους της Ε.ΥΔ.Α.Π. σύμφωνα και με τις προτάσεις που έγκαιρα έχουμε υποβάλει στη Διοίκηση.

                                  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.
         Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας
    Σινιώρης Γιώργος                               Κορλός Ηλίας


                                      Δείτε εδώ την Ανακοίνωση της ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ

                         Εκτυπώστε εδώ την ανακοίνωση της ΟΜΕ - ΕΥΔΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.