23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

M. Mαστοράκης: “Για τους 23 υδρονομείς δεν μας διαφώτισε η κυβέρνηση, πώς θα παραμείνουν»


Για την απόφαση του ΣΕΠΕ για τον ΟΛΘ, βάσει της οποίας υποχρεώνεται η διοίκηση να καταβάλει τους ίδιους μισθούς σε όλο το προσωπικό, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, και κατά πόσο αυτό επηρεάζει και άλλες ΔΕΚΟ, όπως την ΕΥΔΑΠ, μιλά στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα» το μέλος του ΣΕΚΕΣ Μανώλης Μαστοράκης.

Βάσει της απόφασης, που έχει χαρακτήρα υποχρεωτικής εφαρμογής και ενέχει αστικές και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση μη εφαρμογής της, «εφόσον ο εργοδότης δεσμεύεται από επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, οι κανονιστικοί όροι της ισχύουν υποχρεωτικά και στις εργασιακές σχέσεις όλων των εργαζομένων που απασχολούνται από τον εν λόγω εργοδότη (…) χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς (…)».


Την απόφαση αυτή, σημειώνει ο Μ. Μαστοράκης, «θα την πάρουμε και θα την κάνουμε “σημαία”, και θα προσφύγουμε στο ΣΕΠΕ, κι ελπίζω να μην έχουμε παρατράγουδα από τη διοίκηση».

Υδρονομείς
Αναφερόμενος στο θέμα των υδρονομέων, των εδώ και πολλά χρόνια εργασιακών ομήρων των διοικήσεων της ΕΥΔΑΠ και των κυβερνήσεων, στηλιτεύει την έμμεση απάντηση Σπίρτζη που δόθηκε μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ για το πώς διασφαλίζονται οι θέσεις αυτών των εργαζομένων, απάντηση που ουσιαστικά συνιστά νέο ωμό εμπαιγμό, την ώρα που οι εργαζόμενοι ξέρουν τον πόλεμο που έχει γίνει κατά των υδρονομέων και πως παραμένουν στην εταιρεία χάριν του αγώνα των εργαζομένων και των αλληλέγγυων.

«Δε μας διαφώτισε για το πώς θα παραμείνουν στη θέση τους η κυβέρνηση», σημειώνει ο Μ. Μαστοράκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως δεν έχει δοθεί ούτε πολιτική λύση στο θέμα. «Λέει χαρακτηριστικά στην απάντηση ότι αναμένουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε. Είκοσι τρεις οικογένειες δεν αναμένουν, ο εργαζόμενος δεν αναμένει, έχει υποχρεώσεις… Η ΕΥΔΑΠ δεν αναμένει, γερνάει» (σ.σ.: το προσωπικό της).


Το ηχητικό της συνέντευξης στην ερτοπεν στο κανάλι μας στο youtube - 23 Υδρονομείς ΕΥΔΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.