23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

11.06.18 - Επιτροπή Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ: “Προσχεδιασμένες οι απολύσεις των υδρονομέων”

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

ΟΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΔΙΨΑΣ


Για άλλη μια φορά (3η και φαρμακερή) η αντεργατική διορισμένη διοίκηση των Μπενίση-Παπαδόπουλου εκτελώντας τις εντολές του προϊσταμένου τους υπουργού και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέλυσε τους 23 εργαζόμενους υδρονομείς, στέλνοντας τους νύχτα τα απολυτήρια με εξώδικα.

Δεν τους εμπόδισε μάλιστα ότι τα απολυτήρια τα παρέλαβαν οχτάχρονα παιδιά ή πως κάποιοι από τους εργαζόμενους που απέλυσαν είχαν αναρρωτική άδεια(που οφείλεται στην εργασία που έκαναν) ή ακόμα ότι ανάμεσα τους ήταν εκλεγμένοι συνδικαλιστές.

Δεν τους εμπόδισε καν ότι υπήρχε απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δικαίωνε τους Υδρονομείς, επιστρατεύοντας έναν άλλο μηχανισμό του αστικού κράτους(ΑΣΕΠ) και έβγαλαν μια προσυμφωνημένη απόφαση απόλυσης, αποδεικνύοντας έτσι πως η δικαιοσύνη είναι ταξική (κι αν ακόμα «δικαιώσει» κάποιους εργαζόμενους έχει τους μηχανισμούς να διορθώνει το «λάθος») και η μόνη ελπίδα των εργαζομένων είναι οι αγώνες τους.

Οι απολύσεις αυτές φέρνουν την υδροδότηση της Αττικής μπρος στον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» παρόμοιο με αυτό της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη που θα φέρει μέσα στο καλοκαίρι και εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων (που βέβαια δίνουν τα παιδιά των εργατικών οικογενειών) τη δίψα στα λαϊκά νοικοκυριά.

Σχεδιάζουν να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους που θα αδυνατούν(εξαιτίας και των προσχεδιασμένων απολύσεων μα και της εσκεμμένης τεράστιας έλλειψης προσωπικού)  να ανταποκριθούν στην ομαλή υδροδότηση της Αττικής για να προχωρήσουν χωρίς λαϊκές αντιδράσεις στη δέσμευσή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ  στην ΕΕ για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ (δεν είναι τυχαίο ότι οι απολύσεις συμπίπτουν με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης που θα ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα).

Είναι επίσης «τροχιοδεικτικές βολές» μπρος στις ομαδικές απολύσεις που σχεδιάζουν μετά την ένταξη στο Υπερταμείο και την σχεδιαζόμενη εκχώρηση μετοχών στους μονοπωλιακούς ομίλους, δοκιμάζοντας έτσι τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι με αποφάσεις τους κλιμακώνουν τη δράση τους με σειρά κινητοποιήσεων σε Υπουργείο (Δευτέρα 12μμ) και ΑΣΕΠ (Τρίτη 10πμ) , με 3ωρες στάσεις εργασίας στα υδρονομεία καθώς και με 3ωρη στάση εργασίας για όλο το προσωπικό 7-10πμ το πρωί της Δευτέρας και κινητοποίηση μπρος στις πύλες των κεντρικών γραφείων της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό.  

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται την Τρίτη την ίδια ώρα στη Λαοδικείας και κλιμακώνονται την Τετάρτη με 24ωρη απεργία και κινητοποίηση πάλι στη Λαοδικείας.

Δηλώνουμε πως ο αγώνας αυτός για μας είναι αγώνας κατά των απολύσεων, υπεράσπισης των εργασιακών σχέσεων και κατά της ιδιωτικοποίησης και δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  1. Άμεση ανάκληση των απολύσεων των υδρονομέων
  2. Άμεση μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου
Κάνουμε σαφές στην διορισμένη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ, στον προϊστάμενο τους Υπουργό και στην Κυβέρνηση πως έχουν την αποκλειστική ευθύνη στο ενδεχόμενο να συμβεί παρόμοιο περιστατικό με τη Θεσσαλονίκη, που θα μολύνει το νερό και θα υποβάλει στο μαρτύριο της δίψας κατακαλόκαιρο το λαό της Αττικής.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Οι εξελίξεις με τους 23 απολυμένους εργαζόμενους  στην ΕΥΔΑΠ αναδεικνύουν ότι το κεφάλαιο μπρος στους σχεδιασμούς του για αυξημένη κερδοφορία (είτε απολύοντας εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα είτε με πώληση κερδοφόρων οργανισμών) δεν υπολογίζει ούτε τις ζωές των εργαζόμενων και των παιδιών τους ούτε του εργαζόμενου λαού που θα δεχθεί τις συνέπειες της πολιτικής τους.
Αναδεικνύουν ότι η πολυδιάσπαση των εργασιακών σχέσεων στους χώρους εργασίας βοηθάνε τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και δεν έχει σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ  πρέπει να βάλουν στο επίκεντρο της πάλης τους και των διεκδικήσεών τους τις λαϊκές ανάγκες, να απαιτήσουν:
  • Πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.
  • Ένα σωματείο στην επιχείρηση που να εκφράζει τους πάντες και να μην τους διαχωρίζει με βάση τη μισθολογική, την εκπαιδευτική βαθμίδα ή τη σχέση εργασίας.
  • Προσλήψεις (κι όχι απολύσεις) για να καλυφθούν όλες οι θέσεις που προβλέπονται για να παίξει η ΕΥΔΑΠ το ρόλο της στην ύδρευση και την αποχέτευση, με βάση τις ανάγκες του λαού μας.
  • Απορρόφηση όλων των διαφορετικών σχέσεων εργασίας από την επιχείρηση.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή.
  • Φτηνό και ποιοτικό πόσιμο νερό για όλους.
Μόνο έτσι οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ θα βρεθούν σε καλύτερες θέσεις μάχης, θα συσπειρώσουν περισσότερες δυνάμεις, θα κινητοποιήσουν στο πλευρό τους εργαζόμενους και από άλλους χώρους και κλάδους, θα εμπνεύσουν το λαϊκό παράγοντα να στραφεί προς υποστήριξή τους.


Υ.Γ.: Αν οι απολυμένοι Υδρονομείς έκαναν δήλωση μετάνοιας με ευχαριστήριο έγγραφο προς τη διοίκηση και το Δ. Σύμβουλο όπως τους ζητήθηκε πιεστικά και αφόρητα θα είχαν αποφύγει τις απολύσεις τους;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.