23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Διοίκηση ΕΥΔΑΠ: Πήρε το «φτυάρι» και βάλλει κατά της ΑΔΕΔΥ και της μόνιμης δουλειάς.

Από τον ταξικό «αποστάτη»


Όλα τα σωματεία στην ΕΥΔΑΠ και οι συλλογικότητες μιλούν για απολύσεις των 23 υδρονομέων στην ΕΥΔΑΠ, σημειώνοντας μάλιστα πως υπεύθυνες για την κατάσταση αυτή είναι η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και η κυβέρνηση, που δεν φρόντισαν τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο να μονιμοποιήσουν τους εργαζομένους.Στο πλευρό των εργαζομένων που απολύονται στέκεται με ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, και η Συνομοσπονδία των δημόσιων υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ, κατηγορώντας τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για τις απολύσεις τους.Κι σε αυτό το σημείο είναι που αντέδρασε η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, η διοίκηση Μπενίση, που σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε, υπερασπίζεται με… σθένος τις θέσεις εργασίας, σημειώνοντας πως δε φταίει αυτή, αλλά η δικαιοσύνη και το ΑΣΕΠ (σ.σ.: σας θυμίζει λίγο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αυτό;).

Μάλιστα, λέει πως «η σημερινή Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, παρότι θα μπορούσε να αναμένει την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης – όπως άλλωστε έπραξαν όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις –, αποφάσισε να προσλάβει τους 23 υδρονομείς και, αποδεχόμενη τις θετικές κρίσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποστέλλοντας θετική εισήγηση στο ΑΣΕΠ» κ.λπ. κ.λπ.
ΨΕΜΑ!!! Διότι στις 20 Απριλίου απέλυσε τους 23 υδρονομείς και μόνον κατόπιν κινητοποίησης αναγκάστηκε να τις πάρει πίσω. Δεν τους προσέλαβε οικειοθελώς, αλλά κατόπιν απογράφου (δικαστικού εγγράφου).
Λέει επίσης ότι οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ κορόιδεψαν την ΑΔΕΔΥ για τα πραγματικά γεγονότα, προκειμένου να βγάλει ανακοίνωση αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους υδρονομείς. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ΑΔΕΔΥ υπήρξε απλώς θύμα παραπληροφόρησης και δεν εξυπηρετεί άλλους σκοπούς», λέει χαρακτηριστικά. Η ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ έχει κι άλλα ψεματάκια, αλλά… η αποκάλυψή τους σε έτερο χρόνο, για να τα μάθουν οι… διοικούντες την ΕΥΔΑΠ.
Το σίγουρο είναι πως οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ δεν κορόιδεψαν την ΑΔΕΔΥ, καθώς τα Σωματεία και γνώση έχουν τι γίνεται στους χώρους εργασίας και πολιτική άποψη για αυτό. Το σίγουρο είναι πως η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ενοχλήθηκε για το γεγονός ότι αναπτύσσεται ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο κατά των μνημονιακών πολιτικών και των απολύσεων από εργαζομένους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ βλέπει με «κακό μάτι» το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα, και δεν μονιμοποιεί τους συναδέλφους υδρονομείς που έχουν ολοκληρώσει τη δοκιμαστική περίοδο των 7 μηνών που προβλέπει ο νόμος 3429/2005 εδώ και πάνω από 6 μήνες και δεν τους εντάσσει στο τακτικό προσωπικό αλλάζοντας και προηγούμενη απόφαση ΔΣ με νεότερη.
Το σίγουρο είναι πως η διοίκησης της ΕΥΔΑΠ βλέπει με καλό μάτι το «δικαίωμα» στην ανασφαλή εργασία και στη μόνιμη δουλεία, καθώς «σπέρνει» στο χώρο της εταιρείας ατομικές συμβάσεις, με μεταλυκειακή μαθητεία, με λίγα λόγια κεκαλυμμένη απλήρωτη εργασία., ή διακινεί έγγραφα που προβλέπουν ομαδικές απολύσεις.
Το βέβαιον είναι, τέλος, πως η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ παραπληροφορεί τον κόσμο της εργασίας και θα έπρεπε να απαντήσει στο καίριο ερώτημα του γιατί δεν μονιμοποιήθηκαν οι συνάδελφοι υδρονομείς τόσο καιρό, ενώ οι προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις (που απαιτούσαν υπουργεία, ΑΣΕΠ κ.λπ.) δεν είχαν κανένα γραφειοκρατικό εμπόδιο, προχώρησαν και υλοποιήθηκαν μέσα σε τρεις μήνες, ενώ εδώ και τρία χρόνια οι 300 μόνιμες προσλήψεις δεν προχωρούν με τίποτα;

Περιμένει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, που έχει ταχθεί με το μέρος του ταξικού αντιπάλου και προωθεί το ξεπούλημα της εταιρείας, που κόβει το νερό σε αδύναμα οικονομικά πολίτες, που δίνει χωρίς αιδώ χρήματα από τα αποθεματικά της στους μετόχους της – κεφάλαιο, να την πιστέψει κάποιος;

Σχετικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.