23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Σύλλογος Μηχανικών ΕΥΔΑΠ: «Οχι στις απολύσεις των συναδέλφων υδρονομέων»

Σύλλογος Μηχανικών ΕΥΔΑΠ: «Όχι στις απολύσεις των συναδέλφων υδρονομέων»

10 Οκτωβρίου 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ
ΟΙ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Συνάδελφοι,

Πάγια θέση του Συλλόγου Μηχανικών ΠΕ & ΤΕ είναι η διασφάλιση του αντικειμένου της εταιρείας με μόνιμο προσωπικό ενταγμένο στον κανονισμό της. Η πρόληψη των 23 Υδρονομέων μέσω ΑΣΕΠ είναι μια ανάσα στην διαρκή προσπάθεια των εργαζομένων να υπερασπιστούν τον Δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας και την πρόσβαση της κοινωνίας στο κοινωνικό αγαθό που διαχειριζόμαστε.

Με την ανακοίνωση μας στις 21 Απριλίου 2017 καλούσαμε την Διοίκηση και τα μέλη του ΔΣ να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση του θέματος, ώστε οι 23 συνάδελφοι υδρονομείς να παραμείνουν στο μόνιμο προσωπικό της εταιρείας.


Επαναλαμβάνουμε ότι οι συνάδελφοι Υδρονομείς που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συμβάλλουν σημαντικά στην λειτουργία της εταιρείας, λόγω των προσόντων τους, της εμπειρίας τους αλλά και της εξαιρετικά κρίσιμης ειδικότητας τους στα υδρονομεία των τομέων ύδρευσης, γεγονός που είμαστε σε θέση να το βεβαιώνουμε ως Μηχανικοί και φυσικοί τους Προϊστάμενοι.
Επιπλέον έχει επισημανθεί η αναγκαιότητα τους και η κρισιμότητα του αντικειμένου της εργασίας τους, με έγγραφα όλης της Υπηρεσιακής ιεραρχίας της Γενικής Διεύθυνσης Ύδρευσης προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ι. Μπενίση.

Είναι σαφές ότι ενδεχόμενη απόλυσή τους δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ, αλλά και στην ασφαλή και ομαλή υδροδότηση της Αττικής  μιας και η εκπαίδευσή τους όλο αυτόν τον καιρό στηρίχτηκε τόσο στις γνώσεις όσο  και την μεταλαμπάδευση της εμπειρίας τόσων χρόνων  των παλιών συναδέλφων.

Παράλληλα μια τέτοια εξέλιξη ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην εύκολη διείσδυση ιδιωτικών συμφερόντων στη διαχείριση του πόσιμου νερού της Αττικής σε αντίθεση με το πνεύμα της απόφασης 1906/2014 του ΣτΕ.

Καλούμε την Διοίκηση και τα μέλη του Δ.Σ. να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση του θέματος, ώστε οι συνάδελφοι να παραμείνουν στο μόνιμο προσωπικό της εταιρείας, με την παρουσία και υποστήριξη των Νομικών Υπηρεσιών και της Διοίκησης, στην ορισμένη δικάσιμο  στις 19.10.17, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:30.

Η παρούσα ανακοίνωση εγκρίθηκε ομόφωνα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η Πρόεδρος
Ελευθερία Μερκουρίδου
Ο Γενικός Γραμματέας
Άγγελος Αλεξανδρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.