23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ

23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ
23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ ΕΥΔΑΠ - ΝΟΜΙΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

19.10.17 - ΔΙΚΗ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 -  ΩΡΑ: 09:00 π.μ. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ 23 ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/10) η κινητοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, με την συμπαράσταση εργατικών συνδικάτων (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΚΑ), συλλογικοτήτων και αλληλέγγυων πολιτών για την υπεράσπιση των 23 συναδέλφων υδρονομέων που απειλούνται με απόλυση.


Η στάση εργασίας 8-11 το πρωί, που κήρυξε η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και η συγκέντρωση έξω από τον Αρειο Πάγο στην Λεωφ. Αλεξάνδρας κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, ήταν το αποκορύφωμα πολύμορφων συνδικαλιστικών και πολιτικών παρεμβάσεων με σκοπό να ασκηθεί πίεση προς τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και την κυβέρνηση, ώστε να κατανοήσουν οτι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε άλλη λύση, παρά η παραμονή των 23 υδρονομέων στην ΕΥΔΑΠ, ως τακτικό προσωπικό, ενταγμένο στον κανονισμό προσωπικού και τις ΣΣΕ.

Από την σημερινή εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας στον Άρειο Πάγο αποδείχτηκε οτι η πίεση που ασκήθηκε έφερε αποτελέσματα, αφού:

α) Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου και του ΑΣΕΠ (προκάλεσαν την προσφυγή στον Άρειο Πάγο μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την διαδικασία της «Αναίρεσης Υπέρ του Νόμου»), δεν παρέστησαν στη δίκη για να υποστηρίξουν την αίτηση αναίρεσης κατά των απόφασεων των δικαστηρίων που επιβάλλουν στην ΕΥΔΑΠ την πρόσληψη των εργαζομένων
και
β) ο διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ για πρώτη φορά τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, και ουσιαστικά και νομικά, υπέρ της παραμονής των 23 υδρονομέων. Αξίζει να σημειωθεί και η εξαίρετη παρουσία στον Άρειο Πάγο των δικηγόρων των 23 υδρονομέων.

Η όλη εξέλιξη του θέματος των συναδέλφων υδρονομέων φαίνεται να πήρε θετική κατεύθυνση και όπως φάνηκε δύσκολα η πλευρά της εργοδοσίας και της κυβέρνησης θα δεχτεί να αναλάβει την ευθύνη της απόλυσης μόνιμου προσωπικού για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΥΔΑΠ.

Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση μέχρι την οριστική θετική επίλυση του θέματος.

Το αντεργατικό μνημονιακό καθεστώς είναι απρόβλεπτο, και μπορεί να μεταβάλλει τη «θετική» στάση της διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και της κυβέρνησης μέχρι η υπόθεση να «τελεσιδικήσει».

Μόνη εγγύηση παραμονής των υδρονομέων και διασφάλισης του δικαιώματός του σε μόνιμη απασχόληση με πλήρη δικαιώματα η αγωνιστική αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και των σωματείων τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.